The Shire

21-10-2009 Bernd 7 Reacties

Hallo!

Daar was ik weer.. we zitten momenteel te wachten op de bus richting de Maori, dus ik dacht schrijf even een blogje.

Soms zijn de fotos vlugger dan het verhaal, en daardoor staan sommige fotos maar heel kort op de voorpagina (zoals de hot water beach en Waihi beach fotos). Je kunt deze fotos terugvinden door te klikken op de knop onder de fotos. Voor het geval je dit niet wist :)

Zoals Ilse al scherp opmerkte zijn we inderdaad na de enigste nog bestaande set van Lord of the Rings geweest. Om precies te zijn naar de woonplaats van de Hobbits genaamd 'De Gouw' of 'The Shire' zoals ze het hier noemen. Hier speelde zich de begin en eind scene af van de Lord of the Rings trilogie. Sommige stukken van de set waren al afgebroken, maar andere waren gelukkig nog intact. Het was erg leuk om zo tussen de Hobbit huisjes te lopen, vooral om dat we veel dingen herkenden uit de films.

Aan het einde van de trip werd ook nog gedemonstreert hoe ze schapen scheren in NZ, had verder niks met LotR te maken, maar omdat de set op een schaap boerderij staat doen ze het erbij. Sabine denkt er over om een paar lammetjes mee naar huis te nemen, dus dan weet je dat alvast Ab ;)

Na onze LotR excursie zijn we richting Rotorua gegaan, en zijn rond 17.00 uur aangekomen op een camping midden in de stad. In Rotorua wonen zo'n 70.000 mensen en er is hier veel te beleven. We zijn daarom van plan om hier 3 nachten te blijven (het ballonnetje zal dus een paar dagen stil staan).

Vandaag (de volgende dag) zijn we verder nog richting een Spa geweest waar Sabine een massage heeft gehad. En nu zitten we dus in de bus richting de Maori. De gids begint met zijn uitleg, dus ik moet stoppen!

Groetjes,
Bernd en Sabine

pa en ma op 21 oktober 2009 om 12:46

Hoi Sabine en Bernd, dat van die schaapjes had ik wel verwacht,maar gelukkig mogen jullie die toch niet meenemen in het vliegtuig! Maar een hok zal geen probleem zijn. Maar jullie kunnen zo lang als je daar bent wel een schaapje meenemen in de camper! Is wel gezellig misschien. Zijn benieuwd naar de foto's en berichtjes over de Maori. Liefs groetjes pa

liset op 21 oktober 2009 om 16:09

Hallootjes, Wat een geweldige foto┬┤s weer. Ja dat van dat schaapje kan ik inkomen, ze zijn ook wel super schattig hahaha. Wie weet leuk verjaardags kado sab. Geintje:P.... Echt bijzonder dat je zo een gat kunt graven en dat er heet water uit komt, je eigen spa. Vulle Wille!!!.. Liefs Liset

nico en astrid op 21 oktober 2009 om 18:31

hallo love birds,meisje aan een lammetje heb je meer dan genoeg groetjes Pa & AS

ww op 21 oktober 2009 om 19:56

Zo kijk aan ondertussen hebben jullie alweer van alles meegemaakt, als je ook eventjes niet op de site kijkt ;) Maar Sabine heeft een massage gehad jah, helemaal Super!! Hopelijk heeft Bernd een beetje opgelet ;) hihi.

mathijs op 22 oktober 2009 om 10:13

Tof zeg, die hebben wij gemist toen we in NZ waren. Doen jullie Bilbo de hartelijke groeten van me? ;-) Enne, vergeet dus zeker niet het Abel Tasman NP te bezoeken. Wat een schoonheid! http://www.newzealand.com/travel/destinations/national-parks/abel-tasman/abel-tasman.cfm Groeten, Mathijs (Jaludo)

annabel op 22 oktober 2009 om 13:54

Hallo dan! Super gaaf dat jullie bij de "hobbit huisjes" zijn geweest. Is inderdaad goed te herkennen uit de film zo op de foto's. Hier is het echt herfst weer, hopelijk hebben jullie het wat beter daar! :D Tot snel in jullie volgende verhaaltje! xxx

seth op 22 oktober 2009 om 15:59

He Bernd en Sabine! Allemaal leuke verhalen, jullie zullen het vast erg leuk hebben daar :) We hebben jullie New Sealand eilandjes ook ontvangen.

Naam: Email: Reactie:

Bezochte plekken

Fotoalbum

  • Album: Vliegtuig; Foto: IMG_1518.JPG
  • Album: Christchurch; Foto: IMG_1507.JPG
  • Album: Christchurch; Foto: IMG_1506.JPG
  • Album: Christchurch; Foto: IMG_1501.JPG
  • Album: Christchurch; Foto: IMG_1497.JPG
  • Album: Christchurch; Foto: IMG_1496.JPG
  • Album: Christchurch; Foto: IMG_1493.JPG
  • Album: Christchurch; Foto: IMG_1492.JPG
  • Album: Christchurch; Foto: IMG_1489.JPG

Welkom op de blog van Bernd en Sabine, wij zijn 2,5 maand met een camper op rondreis in Nieuw-Zeeland. Met deze blog willen we jullie op de hoogte te houden van ons en onze avonturen. Veel lees plezier en vergeet niet om een berichtje achter te laten...