Happy Feet

23-11-2009 Bernd 10 Reacties

Hallo allemaal,

Hierbij weer eens een berichtje van onze kant. Zoals jullie in Sabine's verhaal hadden gelezen hebben we afgelopen donderdag dus een treinreis gemaakt. Het was een treinreis door the middle of nowhere zoals op de foto's te zien is. Indrukwekkend om te zien hoe ze 100 jaar geleden dat spoor zo hebben aan kunnen leggen. Na de treinreis zijn we het centrum van Dunedin ingegaan om wederom uit eten te gaan.

Vrijdags zijn we vertrokken vanaf de camping en zijn we richting een ander deel van Dunedin gereden. Daar ligt namelijk de steilste weg ter wereld! Sabine en ik zijn allebei naar boven gelopen en dat was een behoorlijke klim, gelukkig ging de afdaling een stuk makkelijker (vooral als je gewoon naar beneden rende).

Daarna zijn we doorgereden richting Oamaru waar we onze camper op de camping hebben neergezet. Toevallig was er die dag een dorpsfeest, had iets te maken met hoe ze er vroeger leefde. In het park waren allerlei beeldenkunstenaars bezig met beeldhouwen, daar hebben we ff een kijkje genomen en het zag er indrukwekkend uit. Vervolgens zijn we het centrum ingelopen en hebben we daar tot 5 uur rondgelopen toen begon namelijk een rugby wedstrijd in het park. Deze wedstrijd werd gespeelt op de manier hoe ze het ook in 1905 deden. Daar een helft naar gekeken en toen terug naar de camping gegaan.

Die avond met camper en al naar de kust van Oamaru gereden om pinguïngs te gaan bekijken die dan aan land komen. Was een erg mooi gezicht, we zagen een kleine 100 pinguïns aankomen vanuit de zee, en toen ze aan land waren liepen ze allemaal uit elkaar richting hun nestje. Helaas mochten we hier geen foto's maken.

Zaterdags zijn we weer vertrokken en richting Fairlie gereden, onderweg genoten van het uitzicht en even gestopt bij Lake Tekapo. Dit meer ziet er zo bijzonder uit omdat het zo'n onnatuurlijke kleur blauw heeft, erg mooi om te zien. Ook hebben we daar nog even een potje minigolf gespeeld en wat gegeten. Aangekomen in Fairlie hebben we verder niks meer gedaan.

Gisteren hebben eerst even Fc Twente radio geluistert en zijn toen richting Akaroa gegaan, een schiereiland rechts van Christchurch. In dit plaatsje woonden vroeger veel Fransen en dat kan je in het dorpje terug zien aan bijv. de straatnamen. We hebben besloten om hier 2 nachtjes te blijven om even een dagje bij te tanken.

Het is hier ondertussen nu maandag middag en zon schijnt weer lekker. Sabine gaat een poging doen om wat bruiner te worden en ik duik denk ik het zwembad maar eens in.

Tot de volgende keer!

Bernd en Sabine

marloes op 23 november 2009 om 09:15

Sabine, wat ben je al bruin:-0 Je gezicht in ieder geval:P Maar volgens mij ist daar echt fokking mooi of niet, met alle pinguins, jammer dat jullie daar geen foto van mochten maken, wrom eiglijk niet? Veel plezier nog in ieder geval en tot de volgende keer:) Doei!!

pa en ma op 23 november 2009 om 12:21

hey Sabine en Berd, jullie zullen nu dan wel behoorlijke spierpijn hebben of valt dat nog wel mee? Maar ik zie dat jullie lekker genieten van de zon,en dat is heel wat anders dan hier.. regen regen en nog eens regen! Dus geniet er maar van !!!!Groetjes pa en ma

nico en astrid op 23 november 2009 om 13:48

Hallo Bernd en Sabine, zijn jullie te lui om af te wassen of zo, omdat jullie steeds uit eten gaan. Of is jullie de weelde naar de kop gestegen. Groot gelijk hoor, zou ik ook doen. Groetjes Pa &AS.

femke & daniël op 23 november 2009 om 22:12

Ha Bernd en Sabine, Vet leuk om jullie verhalen te lezen en foto's te zien!! Ziet er erg mooi uit allemaal (en zo te zien lekker weer, hier is het stormachtig, bijna de hele week regenpak aan op de fiets....). Het lijkt mij ook zo mooi om pinguïns te zien! Geniet er nog van! Groetjes Daniël & Femke

nils op 24 november 2009 om 18:42

Alweer dolfijnen gezien? Of is dat Bernd in het zwembad ;-)? Mooie foto's wederom, geniet er nog even lekker van. Met zulke tempraturen moet dat wel lukken ofniet? Gr. Nils

liset op 24 november 2009 om 19:29

Holaaa, wat een prachtige foto's, PUUR GENIETEN!!!. Het straalt dur vanaf! Ahh ik wil ook pinguins zien... lachen beesten zijn dat:P Sportief bezig zijn jullie zeg... Nou geniet!!! heel veel plezier met al dat moois.. Liefs

de bloemetjes op 25 november 2009 om 09:45

Dat zal inderdaad wel een heel mooi gezicht zijn geweest om al die pinquins tezien.Jammer dat jullie daar geen fotos van mochten maken. Zo tezien hebben jullie prachtig weer (is hier wel anders). Genietze nog . Gr Willy Erwin en Nienke

annabel op 25 november 2009 om 16:59

Wat een geweldig verhaal en foto's weer! aaah pinguins zijn echt lief!:) leuk dat jullie die hebben gezien! geniet nog lekker van de dingen die jullie gaan doen, want voor jullie het weten zitten jullie weer in het regenachtige holland! haha liefs!

ein deutschen freund op 25 november 2009 om 19:17

Liebe Freunde, wann ich die Bilder anschaue tut es mir sehr gut; schones Wetter, relaxte Sabine am Schwimmplatz die einen Orka anschaut (haha)! Gut das die Pinquins gespott sein; ist einen sehr gutes Signal fur den Verfolg von die Reise. Mach's gut, bin sehr gespannt nach eureren neue Abenteuer. Grusse aus einen sehr nassem Europa; viel Gluck!

de kummeltjes op 26 november 2009 om 22:48

Hello you two ! Zeg jullie denken toch wel aan de koffer met chocola ? die mogen NIET smelten !!!! Help...

Naam: Email: Reactie:

Bezochte plekken

Fotoalbum

  • Album: Vliegtuig; Foto: IMG_1518.JPG
  • Album: Christchurch; Foto: IMG_1507.JPG
  • Album: Christchurch; Foto: IMG_1506.JPG
  • Album: Christchurch; Foto: IMG_1501.JPG
  • Album: Christchurch; Foto: IMG_1497.JPG
  • Album: Christchurch; Foto: IMG_1496.JPG
  • Album: Christchurch; Foto: IMG_1493.JPG
  • Album: Christchurch; Foto: IMG_1492.JPG
  • Album: Christchurch; Foto: IMG_1489.JPG

Welkom op de blog van Bernd en Sabine, wij zijn 2,5 maand met een camper op rondreis in Nieuw-Zeeland. Met deze blog willen we jullie op de hoogte te houden van ons en onze avonturen. Veel lees plezier en vergeet niet om een berichtje achter te laten...